Sernik z białą czekoladą

Fantastczny, cudowny, rewelacyjny SERNIK
Gdy raz go zrobicie...

Przepis pochodzi z warszawskiej restauracji AMBER, którą odwiedzają polskie gwiazdy i celebryci.

Potrzebne będą:

- Pudełko herbaników

- pół kostki masła

- 850g mielonego twarogu

- 200g cukru (+ 2 łyżeczki na górę)

- 3 żółtka

- 3 jajka

- pół laski wanilii

- skórka pomarańczy

- 100ml śmietany 36%

- 150g pokruszonej białej czekolady

1. Herbatniki pokruszyć i utrzeć palcami z miękkim masłem ( ma to wyglądać jak mokry piasek)

2 .Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać herbatniki i ułożyć spód

3. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut.

4. Resztę składników zmieszać na gładką masę (można mikserem) wylać to na spód i piecz w temperaturze 150stopni przerz 80 minut w kąpieli wodnej (tortownicę wstaw w blaszkę wypełnioną wodą do połowy wysokości tortownicy)

5. Można jeszcze górę sernika posypać cukrem i opalić palnikiem