Szybka przekąska z kurczaka

Dziś przepis na szybką przekąskę:

 

3 piersi z kurczaka gotujemy w bulionie drobiowym i wegecie.

Następnie ostudzonego kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Robimy ciasto, w którym będziemy obtaczać kąski mięsa i smażyć na głębokim tłuszczu. Ciasto: szklanka mleka, lub wody mineralnej, 2 jaja, 2 szklanki mąki, 2 łyżki sody. Mieszamy, namaczamy w cieście kawałki i smażymy. Do tego sos: ½ słoiczka majonezu, 4 ząbki czosnku roztartego, 4 łyżeczki gorącej wody, 2 łyżeczki musztardy. Składniki sosu mieszamy i podajemy do usmażonych kąsków kurczaka. Sos jest dość mocno ostry, ale moim gościom to nie przeszkadzało, wręcz przeciwnie. Mam nadzieję, że Wam również będzie smakować.